Peppy Pals vill motverka mobbning – nu investerar Internetstiftelsen

Peppy Pals
Peppy Pals vill motverka mobbning – nu investerar Internetstiftelsen

Finwire / Breakit

Spel- och utbildningsföretaget Peppy Pals har fått en kapitalinjektion på två miljoner kronor från Internetstiftelsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi har valt att investera i Peppy Pals, ett spännande startup-företag som går i linje med de frågor som Internetstiftelsen arbetar med”, säger Danny Aerts, vd för Internetstiftelsen i Sverige.

Peppy Pals gör appar, böcker och filmer med målet att lära barn och vuxna om social och emotionell intelligens, EQ. Bolaget vill bland annat hjälpa barn att lära sig om känslor och motverka mobbning.

Nästa år tar företaget klivet vidare mot att lansera en EQ-plattform som samlar företagets alla produkter i en äventyrlig app för barn samt en webbaserad version för föräldrar och lärare.

”Vi är extremt glada över att Internetstiftelsen delar våra värderingar och ser den växande efterfrågan som finns på digitala produkter kring värdegrund och utbildning”, säger Rosie Linder, grundare och vd för Peppy Pals.

Internetstiftelsen verkar sedan 2016 i Sverige och erbjuder finansiering i en tid när bolagen är under tidig utvecklingsfas och har svårt att attrahera investerare. Målet är sedan att när bolagen hamnat på fötter att erbjuda dem att återköpa aktierna under framtida investeringsrundor.

Förra året investerade Internetstiftelsen i bolagen Weld , Meta Solutions och Foo café.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER