Här är Spotifys nya huvudkontor i Stockholm

Spotify
Här är Spotifys nya huvudkontor i Stockholm

Foto: Towe Boström

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Nu har Spotify flyttat in i Urban Escape i Stockholm.

De senaste åren har det vid flera tillfällen rapporterats att Spotify planerar att flytta sitt huvudkontor till AMF Fastigheters stora projekt Urban Escape i Stockholm. De nya lokalerna, som har byggs om under de senaste åren, ligger i gamla “Gallerian” på Regeringsgatan i centrala Stockholm.

Spotify har däremot inte velat kommentera uppgifterna.

Nu står det klart att flytten har ägt rum. Enligt sajten Fastighetsvärlden ska Spotify nu ha flyttat in.

När Breakit går förbi lokalerna på torsdagen bekräftar receptionen för oss att Spotify har flyttat in. Uppgifterna bekräftas även av offentliga uppgifter, på exempelvis sajten Allabolag.

Lokalerna rapporteras vara 20.000 kvadratmeter stora, vilket gör det till en av de största uthyrningarna i centrala Stockholm på mycket länge.

Enligt Fastighetsvärlden är Spotifys hyra i Urban Escape 7.000 kronor per kvadratmeter, vilket bedöms som en något låg hyra, med tanke på att det är moderna lokaler. Om uppgifterna stämmer medför det en årlig hyreskostnad för Spotify på 140 miljoner kronor.

Storleken på lokalerna och hyran har ännu inte kommenterats av Spotify eller AMF Fastigheter.

Spotify har även kontor i städer som Göteborg, New York, San Francisco och Tokyo.

I New York är Spotify också på väg att flytta. Det nya kontoret där – som kommer att ligga i nya World Trade Center – är ännu större än det i Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER