Nintendo uppges leta partners inom mobilspel

Nintendo

Finwire / Breakit

Den japanska speljätten Nintendo är på jakt efter utvecklare som kan hjälpa företaget att ta fram fler spel för smartphones.

Det skriver Wall Street Journal.

Personer med insyn uppgav att Nintendo bara är intresserade av ett samarbete, det vill säga bolaget har inte några planer på att gå in som delägare.

Tidigare har Nintendo köpt 10 procent i mobilspelutvecklaren DeNA men det var redan 2015. I samband med intåget sades de två företagen komma att lansera fem nya smartphone-spel fram tills mars 2017. Sedan dess har endast fyra titlar lanserats, varav det senaste spelet i november.

Ett av de nya företagen som Nintendo uppges ha varit i kontakt med är Tokyo-baserade GungHo Online Entertainment. Bolaget är känt för sitt succéspel ”Puzzle & Dragons” och har tidigare haft Softbank som storägare.

För Nintendo kommer intresset för smartphone-spel något sent. Bolaget stretade länge emot då man hellre ville fokusera på de egna spelkonsolerna. Men den snabbt växande marknaden för mobilspel har fått bolaget på andra tankar som numera ser på segmentet som ett sätt att locka över användarna till sin spelkonsol Switch.

Den globala marknaden för smartphone-spel växte med 40 procent under 2016 till 50 miljarder dollar, enligt japanska analysföretaget Famitsu.

Läs fler artiklar
LÄS MER