Buildsafe fixar säkerheten på bygget av Spotifys nya kontor – inleder utlandsexpansion

Buidsafe
Buildsafe fixar säkerheten på bygget av Spotifys nya kontor – inleder utlandsexpansion

Grundarteamet på Buildsafe. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Buildsafe säkrar ny finansiering och expanderar till Storbritannien.

Att ha koll på säkerheten i alla steg på stora byggen kan vara utmanande, inte minst med tanke på att ett stort antal entreprenörer ofta är inblandade på samma arbetsplats.

Den svenska startupen Buildsafe är en av aktörerna som vill lösa det problemet. Bolagets tjänst ska hjälpa byggherrar och byggbolag att samla all nödvändig information på ett och samma ställe – samt att rätt person nås av den.

På så sätt ska tid sparas och olyckor undvikas

Verktyget har enligt bolaget bland annat använts vid jättebygget Urban Escape i Stockholm, kvarteret där Spotify har sitt nya huvudkontor.

”Vi jobbar med alla störningsmoment som kan påverka säkerheten och effektiviteten på en arbetsplats. Det handlar om att säkerställa att inget faller mellan stolarna, och att minska riskerna", säger Viktor Broberg, vd och en av bolagets fem medgrundare.

Sedan tidigare har Almi Invest och riskkapitalbolaget Moor investerat 3 miljoner kronor i Buildsafe. Nu tar företaget in ytterligare 7 miljoner kronor, som ska möjliggöra en utlandsexpansion.

”Vi har haft fokus på att skapa en bra affär i Sverige. Nu tar vi nästa steg och expanderar till Storbritannien, där vi startar ett säljkontor”, säger Viktor Broberg.

Även denna gång tar Moor och Almi Invest den största delen av investeringen.

Men Buildsafe får även nya delägare. Concrete Ventures, som är dedikerat till investeringar inom prop-tech, är en av dem. I investeringsrundan deltar även serieentreprenören Sashi Reddi, som är grundare av riskkapitalbolaget SRI Capital.

Buidsafe förstärker också sin styrelse med Peter Ulander, som för närvarande är CFO på mjukvarubolaget Quinyx. Peter Ulander lämnar sitt nuvarande jobb vid årsskiftet och ska jobba deltid operativt med Buildsafe och bolagets expansion till Storbritannien.

Bolaget räknar med att omsätta runt 8 miljoner kronror i år på den svenska marknaden.

"Vi går med plus i Sverige just nu, och målet är att skala upp med lönsamhet i Storbritannien inom ett år", säger Viktor Broberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER