Vd:n lämnar Optimizer invest för att satsa allt på blockchain

Breakit - Vd:n lämnar Optimizer invest för att satsa allt på blockchain

Erik Wisterberg

Reporter

Carla Maree Vella ska bygga ett bolag inom blockchain.

Henrik Persson, André Lavold och Mikael Harstad har alla en bakgrund inom den lukrativa betting-världen. Tillsammans grundade de riskkapitalbolaget Optimizer invest 2012.

Bland innehaven märks inte minst Catena Media, med ett börsvärde på 4,5 miljarder kronor, där bolaget är huvudägare.

Nu byter Optimizer invest vd, då Carla Maree Vella hoppar av för att satsa på ett eget projekt inom blockchain-tekniken.

Blockchain-tekniken utgör bland annat basen för kryptovalutan bitcoin.

”Att lämna Optimizer har varit ett tufft beslut. Jag har haft förmånen att jobba med tre bra partners och ett fantastiskt team, men också med de hårt arbetande och begåvade entreprenörerna i våra portföljbolag. Jag kommer att ta med mig den energin in i mitt nästa projekt som jag ser fram emot att starta första kvartalet nästa år”, säger hon i ett pressmeddelande.

Några detaljer om det nya projektet avslöjas däremot inte.

Johan Kinnander kliver in som tillförordnad vd, medan rekryteringen av en permanent efterträdare pågår. Han är sedan ett par år tillbaka investeringsansvarig på Optimizer invest, och har ett förflutet som chef för Google i Norden.

"Jag känner företaget inifrån och ut och det känns både spännande och naturligt för mig att gå in och ta över som tillförordnad vd. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till Optimizers framgångshistoria medan vi letar efter en permanent ersättare för Carla. Vi har en spännande framtid framför oss", säger han i pressmeddelandet.

Optimizer invest har gjort ett 20-tal investeringar, bland annat i Tinitell, Reve, Consector och Pensionera.

Läs fler artiklar
LÄS MER