Kinesiska BAIC ska sluta tillverka bilar med förbränningsmotorer 2025

Breakit - Kinesiska BAIC ska sluta tillverka bilar med förbränningsmotorer 2025

Finwire / Breakit

Slutar helt med förbränningsmotorer.

En av Kinas största fordonstillverkare, BAIC, planerar att sluta tillverka bilar med förbränningsmotorer från år 2025. Det rapporterar China Daily.

"Vårt mål är att upphöra med försäljning av egenutvecklade konventionellt drivna bilar i Peking år 2020 och att upphöra med sådan produktion och försäljning nationellt år 2025", sade Xu Heyi, ordförande för BAIC.

BAIC:s åtagande kommer efter en stark novembermånad för dotterbolaget BJEV som säljer miljövänliga bilar. Försäljningen i november var på nästan 21 600 enheter, en uppgång med 85 procent från i oktober.

Ackumulerat för årets första elva månader har BAIC sålt mer än 88 000 enheter. Det går att jämföra med den totala försäljningen i Kina som varit på 609 000 bilar för samma period. Samtidigt motsvarar det en uppgång på över 50 procent från 2016, enligt China Association of Automobile Manufacturers.

Försäljningen av elbilar och hybrider i Kina förväntas i år uppgå till 700 000 enheter.

Kina har sedan tidigare ett nationellt mål för utfasning av produktion av diesel- och bensinbilar från år 2040. Som ett led i satsningen ska biltillverkare redan nästa år behöva uppnå vissa produktionsandelar för elbilar.

Läs fler artiklar
LÄS MER