Raw Fury backas av tunga spelprofiler: "Gör vår egen grej"

Breakit - Raw Fury backas av tunga spelprofiler: "Gör vår egen grej"

David Helgason, Karl Magnus Troedsson och spelet The Last Night.

Towe Boström

Reporter

Spelbolaget Raw Fury fyller kassan med fem miljoner kronor.
Bland investerarna återfinns flera spel- och techprofiler.

Raw Fury är en svensk spelförläggare som hjälper utvecklare att ta sina spel till marknaden. 

Bolaget grundades 2015 av Jónas Antonsson, som kort därrefter fick sällskap av Gordon Van Dyke och David Martinez. Samtliga har en bakgrund inom det börsnoterade spelföretaget Paradox Interactive. 

Nu tar Raw Fury in fem miljoner kronor via en nyemission. Investerarskaran utgörs av personalen, två tidigare investerare samt de nya ängelinvesterarna David Helgason och Rikard Lindström.

David Helgason har bland annat grundat spelmotorn Unity, som används för spelutveckling, med kunder som Cocacola, Microsoft och NASA på listan. 

Rikard Lindström har i sin tur en bakgrund som operativ chef på Stardoll och är i dag styrelseordförande och investerare i den digitala vårdgivaren Kry. 

”Pengarna kommer att gå till att växa bolaget men också till att signera fler spel och ta spelen till fler plattformar", säger Karl Magnus Troedsson, tidigare vd för Dice, och delägare i Raw Fury.

"Jag investerar ytterligare två miljoner kronor denna rundan då jag tror stenhårt på vad Raw Fury försöker åstadkomma. De gör saker annorlunda och utmanar gamla värderingar och arbetssätt", säger han.

Hans förhoppning är nu att de nya investerarna, utöver pengar, ska bidra med sina kunskaper från branschen. 

Raw Fury, som grundades 2015, har i dag fem spel i bagaget. Bolaget ger ut spel som är mindre kända i den stora spelvärlden och brukar kallas för indiespel, vilket anspelar på självständiga mindre utvecklare.

På listan återfinns bland annat Kingdom och Kathy Rain.

I dag utgörs Raw Fury av 13 medarbetare och visade under förra året upp en omsättning på 12 miljoner kronor med en förlust på 1,2 miljoner kronor. 

Medgrundaren vd:n Jónas Antonsson uppger att omsättningen växer men att fortsatta investeringar väntar. 

”Vi har spel som börjar att komma ut under 2018-2019 vilket kommer att göra oss vinstdrivande därefter”, säger Jónas Antonsson.

Att det är hård konkurrens på marknaden är inget som bekymrar grundaren. 

”Vi tänker inte på andra förläggare eller konkurrenter, vi gör våran egen grej och försäkrar oss om att det fungerar”, säger Jónas Antonsson. 

Läs fler artiklar
LÄS MER