Sök

Bitcoin för en halv miljard stulna i hackerattack

BitcoinKryptovaluta

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Bitcoin motsvarande ett värde på nästan 512 miljoner kronor stals när hackare tog sig in i slovenska kryptovalutamarknaden Nicehash.

Rusningen i kryptovalutan bitcoin har varit helt sanslös den senaste tiden och på torsdagen klev värdet för första över 15.000 dollar. Men ju högre värdet blir desto större blir ju naturligtvis vinsten för ljusskygga individer som inte riktigt vill göra rätt för sig.

Det drabbade den slovenska kryptovalutamarknaden Nicehash under natten mot torsdagen. Hackare ska ha tagit sig in i sajten och kommit därifrån med runt 4.700 bitcoins. 

Nicehashs marknadschef Andrej P. Škraba sade till Reuters att attacken var "högst professionell" och att man stoppade all verksamhet i ett dygn för att utreda ärendet.

"Vi förstår att ni har många frågor och vi ber om tålamod och förståelse medan vi utreder orsaken och finner lämpliga lösningar för framtiden", skrev bolageti ett uttalande.

Priset på bitcoin har dock inte påverkats nämnvärt av nyheten och passerade 15.000-strecket för första gången på torsdagen.

Läs mer