Kamprads julklapp till personalen – 1 miljard

Breakit - Kamprads julklapp till personalen – 1 miljard

Ikeas grundare Ingvar Kamprad med två av sina medarbetare, Ulrica Lindström (tv) och Lena Nilsson. Foto: TT

Finwire / Breakit

Varje medarbetare får 13.000 kronor.

Den svenska möbeljätten Ikea avsätter i år en miljard kronor till sina medarbetare. Det sker inom lojalitetsprogrammet "Tack!" som instiftades 2013 och är ett sätt att främja och belöna medarbetarnas insatser och fortsatta engagemang.

Årets utbetalning i Sverige är på cirka 13 000 kronor till varje medarbetare som kvalificeras, det vill säga alla som arbetat fem verksamhetsår eller fler. Alla anställda får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar, meddelar Ikea. 

Sedan lojalitetsprogrammet infördes har över fem miljarder kronor avsatts i de länder Ikea är verksamt i.

"Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt", säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige i en kommentar och fortsätter:

"Tack! betalas ut en gång om året, men vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss". 

I Sverige finns ca 11 500 medarbetare inom Ikea-koncernen, varav ca 7500 inom varuhusorganisationen, enligt Ikea. 

Läs fler artiklar
LÄS MER