Asiatisk tillväxtfond backade med 1,2 procent under november

Finwire / Breakit

"Vi tror att Tencent och Alibaba kommer att prestera bättre än sina västerländska kollegor"

AGCM Asia Growth Fund är en aktiefond som investerar i asiatiska tillväxtbolag. Under november backade fonden med 1,2 procent. 

Månaden var mycket skiftande. Kurserna steg under de tre första veckorna men det följdes upp av ett mer kraftigt fall under den sista veckan. Investeringsansvarige Gustav Rhenman skriver att det finns tecken på att det sker vinsthemtagningar nu mot slutet av året efter ett starkt 2017.

Fonden träffade under höstens sista månad totalt 20 bolag i Hangzhou, Shanghai samt Hongkong. Bland företagen märks Tencent, Alibaba och COLI. Fonden har träffat nya bolag inom områden som teknik, hälsa och konsumtion.

Samtalen var med några få undantag väldigt uppmuntrande och diskussionerna rörde både kort och lång sikt. Under perioden har Tencent passerat Facebook och är nu världens femte största bolag mätt som börsvärde.

"Vi tror att Tencent och Alibaba kommer att prestera bättre än sina västerländska kollegor då de kinesiska bolagen har en större möjlig användarbas och användarna har också snabbare växande disponibla inkomster än sina motsvarigheter i väst", skriver förvaltaren.

Tencent, Alibaba, Samsung, AIA Group och Netease är största innehaven i fonden.

Läs fler artiklar
LÄS MER