Facebook satsar på Messenger – för barn

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Facebooks nya app riktar sig till barn – men låter föräldrarna bestämma.

Facebook har en åldergräns på 13 år men det gör naturligtvis inte att längtan efter ett konto blir mindre. För att släcka något av denna törst satsar nu Facebook för första gången någonsin på en produkt som inriktar sig mot barn. 

I dag lanserar Facebook nämligen "Messenger for kids" i USA, skriver sajten Techcrunch. Kidsen får inte ett eget Facebook-konto och behöver inte ens telefonnummer men kan istället använda appen för att kommunicera – men alla samtalspartners måste godkännas av mamma och pappa.

"I andra appar kan barnen kontakta eller blir kontaktade, av vem som helst," säger Messenger-chefen David Marcus till Techcrunch.

"Så är det inte här"

Speciella säkerhetsfilter ska hindra barnen från att dela nakenbilder eller illustrationer av våldsamam saker. Det finns också en kundservice som är helt dedikerad för appen. 

I appen finns naturligtvis också de vanliga roliga filter och gif:ar som finns i "vuxen"-messenger.

Facebook uppger att Messenger Kids är baserad på flera hundratals gruppsamtal som man haft med föräldrar under senaste halvåret. Dessa har kretsat kring under vilka omständigheter man skulle låta sina barn få kommunicera online.

Läs fler artiklar
LÄS MER