Catena Media gör sitt hittills största köp - köper sport-affiliaten Baybets

Breakit - Catena Media gör sitt hittills största köp - köper sport-affiliaten Baybets

Catena Medias tillförordnade vd Henrik Persson Ekdahl.

Finwire / Breakit

Gör ett jätteköp.

Affiliatebolaget Catena Media förvärvar samtliga affiliate-relaterade tillgångar i Baybets. Den initiala betalningen är på 26,5 miljoner euro eller nästan en kvarts miljard kronor. Den kan sedan kompletteras med tilläggsköpeskillingar på som mest 63,5 miljoner euro, över 630 miljoner kronor, baserat på utvecklingen av de förvärvade tillgångarna under en period av 24 månader räknat från den 1 december.

"Vi är stolta över att kunna tillkännage Catena Medias största förvärv sedan bolagets start, ett förvärv som gör oss till en av de starkaste affiliate-aktörerna inom sportsbetting på marknaden. Vi har satt ambitiösa finansiella mål för bolaget och förvärvet går helt i linje
med dessa mål. Vi är glada över att vi nu kan slutföra den här transaktionen, med tanke på det kommande sportåret 2018 med Vinter-OS och fotbolls-VM", säger Henrik Persson Ekdahl som är tillförordnad vd.

Tillgångarna förväntas generera en kvartalsomsättning på cirka 2,25 miljoner euro med en rörelsemarginal på cirka 70 procent, skriver Catena Media i sitt pressmeddelande.

Baybets beskrivs som en av Europas ledande aktörer inom affiliatemarknadsföring i sportsbetting-segmentet, med totalt 50 webbplatser som är främst inriktade på den tyska marknaden. Baybets team på 23 anställda kommer att flytta in i Catena Medias huvudkontor på Malta och ingå i sportdivisionen.

Transaktionen förväntas slutföras i mitten av december.

Läs fler artiklar
LÄS MER