Sök

Norska finansmannen Peter Warren: "Bitcoinrusningen är värre än dotcom-hysterin"

BitcoinKryptovaluta

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Den extremt snabba uppvärderingen av kryptovalutan bitcoin får uppgången för IT-aktier omkring millennieskiftet att blekna. Det menar den norske finansmannen Peter Warren.


Medan den teknikorienterade Nasdaqbörsen steg med 80 procent under loppet av hela året 1999, har bitcoin stigit 87 procent bara under de 18 senaste dagarna.

"Inte sedan internetaktierna steg paraboliskt kring millennieskiftet har finansaktörer haft motsvarande brådska med att kasta sig på ett tåg i full fart. Tåget denna gång heter bitcoin, men består också av andra kryptovalutor", skriver Peter Warren på sin blogg.

Enligt Warren är det i dag många faktorer som till förväxling liknar dot.com-perioden. Skillnaden ligger i att uppgången för bitcoin är både väsentligt större och snabbare.

"Milstolpen på 10.000 dollar är nu nådd. Den nästa är börsnoteringen av bitcoin-terminer i Chicago nästa månad. Poängen med noteringen i Chicago är att denna för första gången kommer att ge stora aktörer anledning att korta (blanka) bitcoin. Sammanträffandet kan skapa en 'perfekt storm'", skriver Peter Warren vidare.

Läs mer