Dreamhack Masters till Globen nästa höst

Dreamhackspelbranschen

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Världens bästa lag gör upp om två miljoner.

E-sporteventet Dreamhack Masters inom spelet Counter-Strike: Global Offensive kommer till Stockholm för första gången.

DreamHack Masters Stockholm 2018 inleds med ett gruppspel den 29-31 augusti nästa år, följt av ett slutspel som äger rum på Ericsson Globe den 1-2 september, enligt ett pressmeddelande.

DreamHack Masters etablerades 2016 och har sedan dess ägt rum vid tre olika tillfällen, senast i Malmö i april i år. DreamHack Masters har haft ett format där världens 16 bästa lag i spelet tävlat om en prispott på över två miljoner kronor, som även kommer vara upplägget för tävlingen i framtiden.

Karin Wanngård som är finansborgarråd för Stockholms stad kommenterar nyheten i pressmeddelandet: "Det känns roligt och helt naturligt att DreamHack väljer Stockholm som evenemangsstad. Stockholm är en av världens viktigaste tech-städer och vi har dessutom etablerat oss som en framstående evenemangsstad. Vi har en lång tradition av esport som vi nu bygger vidare på".

2015 köptes Dreamhack av MTG för en kvarts miljard kronor. Bolaget hade under åren innan drabbats av interna stridigheter som utvecklade sig till ett familjedrama.

Läs mer