Vd:n lämnar Schibsteds sorgebarn Servicefinder – efter bara ett år

Servicefinder
Vd:n lämnar Schibsteds sorgebarn Servicefinder – efter bara ett år

Sofia Nyctelius Krook. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Sofia Nyctelius Krook slutar som vd på det problemtyngda Schibsted-bolaget Servicefinder.

Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga startade Servicefinder för drygt tio år sedan i en källare. Hösten 2016 blev de tre vännerna förmögna när mediejätten Schibsted köpte den sista tredjedelen av bolaget.

Enligt Breakits källor styrdes köpeskillingen, som landade på omkring 90 miljoner, av resultatet för 2015. Det året skedde en formidabel vinstexplosion i Servicefinder. Bolaget omsatte 76,1 miljoner och gjorde ett rörelseresultat på 32 miljoner kronor.

Men sedan Schibsted tog över har det gått sämre. Vinsten 2016 var blott 2,6 miljoner kronor – och omsättningen minskade till 59,2 miljoner kronor.

I flera kvartalsrapporter har Servicefinder pekats ut som ett sänke för det annars mycket lönsamma affärsområdet ”Online Classifieds”.

Nu står det klart att Sofia Nyctelius Krook, som klev in som vd för Servicefinder när grundarna lämnade, slutar. Hon har varit vd för bolaget i ett år.

Sofia Nyctelius Krook blir istället värvad till mobiloperatören Tre, där hon blir chef för bolagets företagsaffär.

”Med mina erfarenheter från branscher som präglats av hög förändringstakt och digitalisering ser jag mycket fram emot möjligheten att få bidra till att både växa och utveckla Tres företagsaffär och få affärsområdet att leva upp till dess fulla potential, säger Sofia Nyctelius Krook”, i ett pressmeddelande.

Hon ska dessutom ingå i Tres ledningsgrupp.

Missa inte Breakits granskning av Servicefinder, som visade att bolaget dragit ett mycket stort antal kunder till domstol.

Läs fler artiklar
LÄS MER