Doldis säljer aktier för 35 miljoner i Storytel

Direkt / Breakit

Styrelseledamoten Jonas Sjögren cashar in.

Aktietorgslistade Storytels största ägare Jonas Sjögren har sålt 0,5 miljoner aktier i ljudboksbolaget Storytel till ett värde av 35 miljoner kronor.

"Jag har varit ägare i Storytel i tio år, nästan från början, och gör en ganska moderat försäljning som jag ser det. Jag säljer för att ha fria medel till nya satsningar inom onoterat och för att minska belåningen i bolaget", säger Jonas Sjögren till Nyhetsbyrån Direkt om avyttringen.

Jonas Sjögren äger, via det familjeägda bolaget Roxette Photo, knappt 11,7 miljoner B-aktier i Storytel efter försäljningen, motsvarande 22,7 procent av antalet aktier i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Den sålda posten motsvarade cirka 1 procent av Storytel.

Jonas Sjögren minns spontant inte hur mycket han satsade i Storytel i första finansieringsrundan när det begav sig kring år 2007, men påminner om att bolaget gick med förlust under de första åren och att ägarna fick skjuta till mer medel under perioden fram till 2010.

Ska du sälja mer aktier?

"Jag har inga planer på det för tillfället. Jag tror på Storytel och tror att det finns en bra resa framöver för bolaget", svarar han.

Läs fler artiklar
LÄS MER