Sök

Pressrelease

Av: Implema

IT-bolaget Implema drar igång karriärväxlingsprogram

Publicerad: 22 feb 2024 09:10

Uppdaterad: 22 feb 2024 09:10

IT-bolaget Implema lanserar nu karriärväxlingsprogrammet Upskill. Om en dryg vecka är de första deltagarna på plats. Upskill en del i en satsning på att få in fler seniora konsulter, där deltagarna erbjuds en intensiv utbildning till affärssystemskonsult i antingen SAP eller Dynamics365.

Upskill är ett utbildningsprogram riktat mot personer som är etablerade på arbetsmarknaden sedan några år, har relevant erfarenhet, men är motiverade att göra något annat. Till exempel kan man ha varit superuser eller avancerad användare i ett affärssystem eller ha arbetat som applikationskonsult i något annat system än SAP eller Dynamics365.

 Det råder kompetensbrist inom IT-branschen och Upskill är en av flera satsningar för att säkra kompetens framåt helt enkelt. Det finns många personer med relevant erfarenhet, som vill göra något annat. Vi ger deltagarna en möjlighet till vidareutveckling och karriärväxling, samtidigt som de för med sig mycket ny kunskap och kompetens från olika områden till Implema. Vi har lång erfarenhet av att genomföra utbildningsprogram, så det här var ett naturligt steg, berättar Kei Buhre, CHRO på Implema.     

Under två månader genomgår deltagarna en mycket intensiv utbildning och träning, med både teoretiska och praktiska moment. De kompletterar sin befintliga arbetslivserfarenhet och kompetens med den kunskap och de verktyg som behövs för att bli självgående affärssystemskonsulter. Förutom utbildning i själva systemen och i konsultmannaskap, läggs stor tyngdpunkt vid att lära ut Implema Way, Implemas unika metodik och mindset för snabba och framgångsrika implementationer. Deltagarna specialiserar sig mot antingen ekonomi- och finansprocesser eller logistikprocesser, beroende på tidigare erfarenheter.

Programstart är den 4 mars. Deltagarna kommer från olika platser i landet, men då samlas de på Implemas kontor i Stockholm för en uppstart.

 Vi är väldigt glada att få välkomna fler nya kollegor till Implema. Vi ser fram emot att de snart är på plats och det ska bli roligt att lära känna dem bättre! Vi önskar dem ett stort lycka till med utbildningen till affärssystemskonsulter, avslutar Kei Buhre. 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Kei Buhre, CHRO Implema, 072-360 21 11, kei.buhre@implema.se  
 

Om Implema
Vi stärker konkurrenskraften hos våra kunder genom intelligent digitalisering. Som Sveriges ledande specialist på affärssystemen SAP och Microsoft Dynamics ser vi till att våra kunder snabbt och säkert får ett affärssystem som är redo för framtiden. Härifrån utforskar vi nya idéer och arbetssätt, samt hjälper kunden att maximera nyttan av den senaste tekniken. Implema har levererat affärskritiska projekt sedan 1998. Idag är vi 200 medarbetare utspridda på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr, och omsätter 330 MSEK.

Följande bilagor finns för nedladdning:

Läs fler artiklar