Otivr vill lösa Sveriges kodarproblem – med 10.000 indiska utvecklare

Otivr Outsourcing
Otivr vill lösa Sveriges kodarproblem – med 10.000 indiska utvecklare

Ricky Dhillon, Sunny Dhillon och Mickey Dhillon. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Bröderna vill få svenska företag att ta hjälp av indiska utvecklare.

Att hitta duktiga utvecklare är en stor utmaning för svenska startups. Konkurrensen är stenhård, samtidigt som de stora techbolagen kan locka med attraktiva löner och förmåner.

Det problemet vill entreprenörsbröderna Ricky, Mickey och Sunny Dhillon nu lösa.

Genom startupbolaget Otivr har de tagit fram en plattform som ska göra det lättare för svenska bolag att hitta kompetenta konsultbolag – i Indien.

“Vi har sett att svenska köpare blivit besvikna av den varierande kvalitén efter att ha köpt frilanstjänster”, säger Ricky Dhillon.

Bolaget kvalitetssäkrar själva alla konsultbolag som syns på plattformen, och redan vid lansering finns över 10.000 utvecklare med på plattformen. Utvecklarna är verksamma inom en rad olika områden, exempelvis webbutveckling, apputveckling, molntjänster, e-handel och digital marknadsföring.

Det enda man behöver göra för att komma åt själva marknadsplatsen är att registrera sig på sajten. På sikt räknar bolaget också med att lansera olika premiumfunktioner man ska ta betalt för.

“Vår målsättning är att hjälpa svenska företag att bli bättre på att tillgodogöra sig den billiga och högkvalitativa utländska IT-kompetensen genom ett digitalt och säkert förfarande”, säger Ricky Dhillon.

Bolaget har finansierat utvecklingen av tjänsten med 2,5 miljoner kronor i finansiering från privata investerare. Nu håller bolaget på att ta in nya 3,5 miljoner kronor till en värdering på 20 miljoner kronor, före investerat kapital.

Otivr är däremot inte ensamma om sin idé. Nyligen investerades det 11 miljoner kronor i en startup som vill hjälpa svenska företag att komma i kontakt med kodare i Vietnam.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi att bolaget tagit fram en plattform för frilansare och konsulter. Korrekt är att Otivr är en plattform för konsultbolag och inte enskilda utvecklare.

Läs fler artiklar
LÄS MER