Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Löwengrip avslöjar: P-appen Natural Cycles spänger miljardvallen

Artikel bild

Entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip avslöjar Natural Cycles nya drömvärdering.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

jon@breakit.se

Chefredaktör

Natural Cycles – appen som ska ersätta p-piller – fick nyligen in en kvarts miljard kronor i riskkapital. Bolaget grundades 2013, och har sedan dess skördat stora framgångar.

Hur mycket Natural Cycles, som grundats av paret Elina Berglund Scherwitzl och Raoul Scherwitzl, värderades till i samband med investeringen har hittills varit hemligt. Men nu avslöjar entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip, som tidigt blev delägare i appen, att bolaget värderas till över 1 miljard kronor.

“Vet ni vad bolaget är värderat till på så få år? Över en miljard! Det är en resa väldigt få bolag i världen har gjort på kort tid”, skriver hon på sin blogg.

Hur mycket Löwengrip äger i Natural Cycles är okänt. Men några planer på att “casha in” verkar hon inte ha.

“Om jag kommer att sälja av mina aktier? Nix, jag ser fram emot att vara med på resan i många år till. Jag tror verkligen på produkten och teamet. Jag brinner för att göra skillnad och att få gå in på marknader är p-piller inte är tillåtna av religösa skäl och vi istället kan erbjuda en app och termometer kommer göra skillnad för tusentals kvinnor”, skriver hon.

Natural Cycles fick tidigare i år sitt stora genombrott, i samband med att de fick klartecken att kalla sig för en preventivmedelsapp.

"Sedan vi fick certifieringen i Europa har vi växt väldigt snabbt och snart har vi 600.000 användare. 75 procent av dem använder det som preventivmedel och resten använder det för att försöka bli gravida", sade Elina Berglund Scherwitzl till Breakit nyligen.

Läs mer