Microsoft stäms för patentintrång för sitt headset Hololens

VR hololens
Microsoft stäms för patentintrång för sitt headset Hololens

Foto: TT

Finwire / Breakit

Påstås göra intrång på två patent från ett annat företag.

Microsoft har blivit stämda för tekniken i sitt headset Hololens som uppges göra intrång på två patent från ett annat företag.

Det andra företaget är HoloTouch som har funnits sedan 2002. Stämningen som företaget skickat in till en distriktsdomstol i New York är kopplad till att Hololens-tekniken gör intrång på dess patent inom hologrambilder.

HoloTouch tog ut sina två patent redan 2002 och 2004. De täcker inte bara USA utan även Japan, Australien, Kanada och Storbritannien.

I sin stämning argumenterar HoloTouch att Microsoft medvetet har gjort intrång på dess patent och kräver nu en jurydom och ett ospecificerat skadestånd. Detta kan bli aktuellt om juryn finner att Microsoft kände till att man kränkte patenten.

Microsoft ansökte om sitt patent 2013 med hänvisning till HoloTouchs patent som en prior art, det vill säga ett patent man var medvetna om.

Holotouch var därefter även i kontakt med Microsoft där man erbjöd licens på sin teknik. Microsoft ska ha övervägt detta men valt att inte ingå ett avtal.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER