Spotifys nya grepp – ska sälja skönhetsprodukter

Breakit - Spotifys nya grepp – ska sälja skönhetsprodukter

Foto: TT

Direkt / Breakit

Inte bara musik som är ljuv för öronen – nu ska Spotify göra dig vacker också.

Musiktjänsten Spotify fortsätter att vidga sin verksamhet och det svenska bolagets senaste grepp är att börja sälja skönhetsprodukter.

Det skriver sajten Techcrunch.

Satsningen är det senaste resultatet av Spotifys partnerskap med företaget Merchbar, som Spotify inledde ett samarbete med i fjol om försäljning av artisters kringartiklar.

Merchbar i sin tur har nu, i samarbete med make up-artisten Pat McGrath och musikern Maggie Lindemann, utvidgat definitionen av kringartiklar till att omfatta även skönhetsprodukter som gör det möjligt för musikfans att "köpa en artists look".

Spotify meddelade i juli att musikströmningsbolaget hade 60 miljoner betalande abonnenter, men bolaget går fortfarande med stora förluster.

Tidigare i år ändrade bolaget sin strategi för videostreaming för tredje gången på ett år. Det är, precis som breddningen mot merchandise och kringartiklar, i bolagets strategi för att bredda sig och hitta nya inkomstkällor. 

Investmentbanken GP Bullhound meddeade nyligen att Spotify kan komma att värderas till 160 miljarder kronor vid en börsnotering.

Läs fler artiklar
LÄS MER