Nu kan du röststyra dina Ikea-lampor från din Iphone

Apple Ikea Inredning
Nu kan du röststyra dina Ikea-lampor från din Iphone

Finwire / Breakit

Drömmen om att kunna styra ditt hem genom en apparat närmar sig alltmer. I dag går Ikea ut med att deras smarta lampor har stöd för Apples homekit.
"Det här är bara början" säger Björn Block på Ikea.

Att ligga kvar i sängen och ändå kunna släcka lyset i vardagsrummet är en dröm som många har. Att dessutom kunna göra det liggandes i sängen gör bara drömmen ännu bättre. 

Ikea som ju faktiskt möblerar stora delar av västvärlden har nu tagit oss ett steg närmare denna utopi. På onsdagen gick möbeljätten nämligen ut med att deras serie av smarta lampor, på Ikea-vis döpt till Trådfri, nu går att styra direkt från Hem-appen på din Iphone, Ipad eller Apple Watch. 

”Det här är bara början. Inom några år kommer kontinuerliga uppdateringar och nyhetslanseringar att göra det möjligt för allt fler att bygga ut sina smarta hemlösningar med olika funktioner i vårt heminredningserbjudande”, säger Björn Block, affärsledare för Ikea Home Smart i ett pressmeddelande.

Efter Apple planerar Ikea att erbjuda ett liknande stöd för Google Assistant. Det ska rullas ut under de kommande månaderna skriver Macworld.

Läs fler artiklar
LÄS MER