Sök

Klarna-doldisar startar Regily – tungviktare tar plats i styrelsen

Regily

F.v: Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov, grundare av Regily, samt Tuva Palm, nybliven styrelseledamot i bolaget.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Tuva Palm, produktchef på Nordnet, och Patrik Illerstig, tidigare vd för Qliros betallösning, går in som rådgivare i Kristoffer Cassels startup Regily.

I nästan fyra år arbetade Kristoffer Casse på Klarnas produktavdelning, där han jobbat med Klarnas konsumentprodukter och checkout-lösning. Dessutom är han uppfinnaren bakom fyra av bolagets globala patent, bland annat hur Klarna känner igen sina återkommande kunder.

I december valde Kristoffer Cassel att lämna Klarna för att starta eget. Resultatet blev Regily.

Bolaget vill göra det enkelt att registrera kunder på nätet. Istället för en rad tråkiga grå boxar där man fyller i namn, mejladress, gatuadress, och så vidare, har bolaget tagit fram en smidigare och ännu enklare lösning. Idag används tjänsten mestadels av bolag inom fintech och gambling.

Enligt Kristoffer Cassel har man redan kunnat se positiva resultat.

“Vi garanterar att konverteringen går upp för de som använder oss. Man får fler kunder helt enkelt. Vi har bevisat att det funkar”, säger Kristoffer Cassel.

Med sig på tåget har han fått sin parhäst från Klarna, produktdesignern Alexey Kuznetsov.

Bakom de två finns även flera tungviktare som rådgivare. I styrelsen har de tagit in Nordnets produktchef Tuva Palm, Unibets tidigare chefsjurist Maria McDonald och Patrik Illerstig, tidigare vd för e-handelskoncernen Qliros betallösning.

“Vi har haft tur som fått till ett starkt team och stöd runt om. För mig och Alexey som medgrundare är det viktigt att ha någon att bolla strategiska frågor med. Det har hjälpt oss att växa snabbt”, säger Kristoffer Cassel.

Regily startades i januari 2017 och har redan “ett antal ledande aktörer inom fintech, gambling och e-handel” som kunder, berättar Kristoffer Cassel. Startupbolaget får sina intäkter när kunderna tecknar prenumerationer på tjänsten.

Bolaget sitter idag i riskkapitalbolaget Wellstreets inkubator. Wellstreet startades av Klarnas tidigare vice kommersiella chef Mikael Wintzell och e-handelsprofilen Sïmon Saneback.

Wellstreet har investerat pengar i Regily, men hur mycket är än så länge okänt. Klart är att det handlar om miljonbelopp – riskkapitalbolaget gör oftast investeringar upp till 5 miljoner kronor i ett inledande skede.

Tuva Palm är även en av talarna på Breakits event Fintech Stockholm. Hon kommer delta i panelen "Är startups räddningen för storbolagen?". Läs mer och anmäl dig till eventet här!

Läs mer