Sök

Ett medlemskap för alla gym – nu satsar Bonnier på deras app Swiftr

WellstreetBonnier Newsträning

Johanna Sjögren och Fanny Sjöström, grundare av Swiftr. Foto: Press

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Swiftr har fått in 120 träningsstudios i sin tjänst.
Nu ska Bonnier-bolaget ragga kunder.

Träna var du vill, och hur mycket du vill, för 690 kronor i månaden. Det är startupbolaget Swiftrs idé.

Den är inte unik.

På Breakit har vi tidigare skrivit om den snarlika tjänster som Bruce, Fitnesscollection och även Gymgo, som ska hjälpa folk att hitta ett gym när de är ute och reser.

Trots konkurrensen verkar Swiftr ha fått fart på verksamheten, i alla fall sett till antalet anslutna gym.

120 olika träningsstudios har anslutit till tjänsten sedan den lanserades i februari. Genom både en webbtjänst och en app får konsumenter tillgång till allt från gym med klassiska aerobicspass till trampolingym eller tennisklubbar. Som jämförelse kostar ett medlemskap på någon av de stora gymkedjorna som Sats och Friskis & Svettis allt mellan 200 och 700 kronor i månaden.

Nu får bolaget in Bonnier News – nyhetsdelen av den stora mediekoncernen – och riskkapitalbolaget Wellstreet som nya investerare.

Samtidigt drar man igång en satsning med Bonnier News-tidningen Hälsoliv, som ska hjälpa till att sprida tjänsten till sina läsare.

“Vi har byggt en smidig och flexibel tjänst som erbjuder medlemmarna total frihet i att välja vad, var och när de vill träna. Det är dags att tillsammans med Hälsoliv låta marknaden få ökad kännedom om konceptet och varumärket”, säger Fanny Sjöström.

Hon är grundare av startupbolaget tillsammans med Johanna Sjögren.

“Swiftrs grundare har lyckats skapa en klockren tjänst som vänder sig till de som vill ha varierad träning. En perfekt match med vår målgrupp. Investeringen är ett led i vår strategi att utveckla tjänster mot konsumenter i våra vertikaler (affärsområden reds. anm.)”, säger Anna-Clara Welander, chef för Bonnier News Lifestyle.

Hur mycket pengar som investeras i tjänsten nu vill inte parterna gå ut med. Enligt uppgifter till Breakit rör det sig om mångmiljonbelopp. Wellstreets initiala investeringar i startupbolag rör sig oftast från några hundra tusen upp till 5 miljoner kronor.

Läs mer