Apoteksgruppens avstår traditionell e-handel

Apotek
Apoteksgruppens avstår traditionell e-handel

Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Trots att e-handel verkar hetare än hett så får inte alla till det. Apoteksgruppen till exempel – som nu fimpar sin e-handel.
"Det var inte hållbart i längden" säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen till tidningen E-handel.

Med Amazon på väg in i Sverige och flera grundare som cashar in på sin skapelser kan man tänka sig att det bara är lysande stjärnor på e-handelshimlen.

Men så är det naturligtvis inte. 

När Apoteksgruppen kom med sin kvaralsrapport på måndagen kunde sajten E-handel också avslöja att de lägger ner sin e-handelsverksamhet.

"Vi har ju i dagsläget ingen fullt fungerande e-handel, eftersom du kan beställa på nätet men måste hämta ut det på något av våra apotek" säger Maria Mårfält.

Apoteksgruppen är uppbyggd som ICA med många handlare som styr sina egna butiker. I sin e-handel försökte man att alla beställningar skulle gå via en butik men det har man lagt bakom sig nu. 

"Ska man bedriva e-handel i vår bransch behövs större satsningar på logistiken och det fungerade inte riktigt för oss då" säger Maria Mårfält.

Tidigare i höst avslöjade Breakit att den nya sajten Hubia ska utmana marknadsledande Apotea genom att använda butikskedjorna Hemköp och Willys nätverk.

Läs fler artiklar
LÄS MER