Hockeystjärnan Mattias Weinhandl gör ny startupinvestering – satsar på Västerås

Wopify Rekrytering
Hockeystjärnan Mattias Weinhandl gör ny startupinvestering – satsar på Västerås

Mattias Weinhandl har investerat i appen Wopify. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Jonas de Lange

Reporter

NHL-pengar ska hjälpa Wopify att få klart sin rekryteringstjänst.

För Sveriges sportnördar är Mattias Weinhandl framför allt känd för sin framgångsrika hockeykarriär. Men i startupvärlden har han på senare år seglat upp som en av Östra götalands mest aktiva affärsänglar.

Flera av hans investeringar har en koppling till psykiskt ohälsa, som exempelvis Bluecall och Linkura. Det är ett ämne som ligger Mattias Weinhandl varmt om hjärtat. I en öppenhjärtig tidigare intervju med Breakit har han berättat att han själv gick in i ett “mentalt mörker”, när han tvingades lägga skridskorna på hyllan.

Nu har han gjort ytterligare en investering, den här gången inom rekrytering. Wopify från Västerås har fått in 1 miljon kronor i riskkapital. Bolaget har tagit fram en särskild AI-driven jobbmatchningsapp.

”Wopify skapar ett stort värde för företag genom att samla allt under ett och samma tak, samtidigt som Wopify ger ett mer pricksäkert urval i rekryteringsprocessen med bolagets algoritmer och intelligens. Det leder till en 100 procent värderingsfri urvalsprocess. Detta till skillnad från den mänskliga faktorn där många beslut tas på magkänslan", säger Mattias Weinhandl.

Förutom Mattias Weinhandl har bolaget även offentliggjor att bettingbolaget Expekt.com:s tidigare vd Christian Rajter investerat.

Investeringsrundan är Wopifys första såddrunda. Pengarna ska framförallt användas till att utveckla själva tjänsten. I dagsläget har bolaget fyra heltidsanställda.

“Tjänsten är lanserad nu men fortfarande i beta. Vi har 200 bolag som är med och testar tjänsten”, säger Fahrim Sharinzade, medgrundare och vd på Wopify.

De 200 testkunderna har bolaget fått in genom ett samarbete från Västerås Science Park.

Läs fler artiklar
LÄS MER