Sök

Leveransproblem för nya Iphone X – förväntas bara kunna leverera hälften

AppleIphone X

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det går inte bara på räls för Apples nya storsatsning Iphone X. Bara 20 miljoner exemplar – drygt hälften av dem som har beställts – kan levereras i tid.

De initiala leveranserna av Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X förväntas bli omkring 20 miljoner enheter, bara hälften av den planerade volymen för i år. Det framgår av uppgifter till Nikkei på tisdagen.

Att Apple får nöja sig med lägre volymer beror på att teknikjätten haft tekniska problem med komponenterna för ansiktsigenkänningstekniken Face ID. Det är något som det rapporterats om vid upprepade tillfällen i media på sistone.

I dagsläget har produktionen av iPhone X nått upp till en nivå av 10 miljoner enheter per månad men med tanke på att försäljningen inleds först den 3 november är det sannolikt att Apple bara får ut runt 20 miljoner enheter till kunderna i år, konstaterar Nikkei.

Tidigare har KGI Securities träffsäkra analytiker Ming-Chi Kuo gått ut med sänkta estimat och hans bedömning var då att Apple ska kunna leverera 25-30 miljoner enheter i det fjärde kvartalet. Det var en sänkning från den tidigare prognosen om 30-35 miljoner enheter.
 

Läs mer