ESEN eSports sänder e-sport – klara för börsen

ESEN eSports e-sport
ESEN eSports sänder e-sport – klara för börsen

Finwire / Breakit

Sportkanalen som bara bevakar e-sport gör premiär på Aktietorget på torsdag.

ESEN eSports ambition är att fungera som en tv-sportkanal men bara för e-sport, alltså en e-sportens Cmore Sports eller Sky Sports. Man producerar både livesändningar från större turneringar och reportage och inspelade program som riktar sig mot gamers och sänds över internet.. Nu har bolaget godkänts för notering på Akitetorget från och med torsdag 26 oktober.

Huvudsyftet med noteringen är enligt bolaget att få en större ägarspridning samt ge befintliga aktieägare ordnad och transparent handel i aktien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har tre huvudsakliga affärsområden: online, event och produktion. Till online räknas alla sändningar och allt innehåll som visas på internet och då främst via bolagets egna kanaler på Twitch, Facebook och Twitter. Event är tävlingar, turneringar och mässor som ESEN sänder från och produktion är allt innehåll som skapas åt andra i bolagets studio.

Under maj och juli 2017 genomförde ESEN eSports en nyemission om 6,3 miljoner kronor, som kommer att användas för att expandera den befintliga verksamheten. Man kommer att fortsätta att satsa på investeringar i utveckling av en ny teknikplattform och nya sändningsformat samt marknadsföring och rekrytering av säljare.

"Vi ser en växande omfattning av företag som börjat intressera sig för esports-evenemang som marknadsföringskanal. Nyemissionen är ett viktigt steg för att expandera vår verksamhet och öka intresset för esport i sin helhet. Valet av just Aktietorget görs med hänsyn till att en notering på en marknadsplats med väl fungerande regelverk och övervakning ger oss en kvalitetsstämpel gentemot våra intressenter och framtida partners" kommenterar ESEN eSports vd Joakim Stenberg.

Teckningskursen var 16 kronor per aktie. Bolaget har 3,18 miljoner aktier utestående och värderas till knappt 51 miljoner kronor räknat på teckningskursen.

Läs fler artiklar
LÄS MER