Bekräftat: Nu kommer Apple Pay till Sverige

Apple fintech Betalningar
Bekräftat: Nu kommer Apple Pay till Sverige

Jennifer Bailey, chef på Apple Pay. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Apple Pay har börjat sin erövring världen över och i morgon ska det vara dags för Sverige.

Apple Pay sveper över världen och med nästa lansering, som inkluderar Sverige, Finland och Danmark, finns man nu i 20 länder. I förra veckan rapporterade sajten Macpro att Apple slutit ett avtal med Nordea och att betallösningen kommer att kunna användas i bland annat Pressbyrån, 7-Eleven och Elgiganten.

Att tjänsten kommer till Sverige bekräftas nu av Apple Pay-chefen Jennifer Bailey i samband med fintech-konferensen “Money 20/20”.

Apple Pay erbjuder, precis som Samsungs Pay, kontaktlösa betalningar. Tanken är att du ska kunna använda den inbyggda appen Wallet där du kan lagra dina kortuppgifter. Du bekräftar sedan din betalning via din Iphones fingeravtryckssensor.

På de marknader där Apple Pay redan finns har den gått fram som en slåttermaskin mot de andra kontaktlösa betalsätten. 90 procent av de kontaktlösa transaktionerna som görs med mobilen använder tekniken. 

Men det kommer såklart mera. Jennifer Bailey avslöjade även att man testar en ny funktion i betalningssystemet just nu. Apple Pay Cash gör det möjligt att snabbt flytta pengar från en person till en annan genom att använda Siri eller Imessage – i likhet med exempelvis de svenska bankernas tjänst Swish. 
 
Enligt Jennifer Bailey testas funktionen bland anställda och kommer att lanseras i USA till hösten. 

Läs fler artiklar
LÄS MER