Han fick oväntat besök – av Apple-vdn Tim Cook

Apple
Han fick oväntat besök – av Apple-vdn Tim Cook

Tim Cook testar den svenska appen Movehome. Foto: Brooks Kraft / Apple.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Många kände sig nog kallade men få var utvalda på riktigt. Johan Thor och Marthin Freij på skogskoncernen Södra var två av de utvalda. De fick träffa Apples vd Tim Cook.

Breakit mötte upp världens kanske mest kända techledare när han klev ut från kontoret på Kungsgatan i Stockholm på torsdagen.

Trots ett vänligt leende på läpparna vägrade Tim Cook svara på varför han var i Stockholm. I stället svarade han med ett enkelt: "Terrific, terrific" och en tumme upp när Breakits reporter ställde frågor till honom. 

En som fick en betydligt längre pratstund med Cook, innanför den där dörren där vi stod och väntade var Johan Thor – chef över den digitala innovationsavdelningen på skogskoncernen Södra.

Men det var inte förrän på onsdagskvällen som han och Marthin Freij, som också jobbar inom koncernen fick reda på att det var just Cook de skulle träffa.

“Det var verkligen fantastiskt att få den här möjligheten – det var verkligen ett privilegium för oss att få visa upp vårt hållbarhetsarbete för honom”, säger Johan Thor.

Förutom att prata hållbarhet visade de också upp AR-appen Movehome för Apple-chefen. Appen gör det möjligt att gå på virtuella husvisningar där man kan in och runt i hus som inte är byggda ännu. För lite drygt fyra veckor sen lanserades appen för Apples nya plattform ARKit, något som kan ha väckt Apple-chefens uppmärksamhet.

“Han verkade engagerad i vad vi pratade om och det vi visade” säger Johan Thor.

Varför tror du att han ville träffa just er på Södra?

"Jag tror att vi har en ganska så spännande story när det gäller vårt hållbarhetsarbete och jag vet att Apple också är väldigt engagerade i det”.

Klart är att skog verkar ha varit ett genomgående tema vid Tim Cooks Sverigebesök. Förutom att träffa skogskoncernen Södra hann han också med att besöka pappersbruket i Iggesund. Enligt Dagens industri har det Holmenägda bruket tillverkat kartonger bland annat till Apples Ipad.

Att döma av Tim Cookes twitter verkar han även ha tagit ett besök ut i den riktiga skogen.

Läs fler artiklar
LÄS MER