Sök

Lazada-grundarens bolag hett villebråd inför noteringen

Fram

Christopher Brinkeborn Beselin. Foto: Press.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Lazada-grundaren Christopher Brinkeborn Beselins investmentbolag Fram har fått stor uppmärksamhet inför börsnoteringen.

Christopher Brinekborn Beselin är känd för att ha startat Lazada, Vietnamns svar på Amazon, tillsammans med Kinnevik.

Utöver det har han även investerat i flera startups på den asiatiska marknaden.

I september rapporterade Breakit om Christopher Brinekborn Beselins planer på att notera sitt sydasiatiska investmentbolag Fram på aktiehandelsplatsen First North.

Själv beskriver han Fram som ett mindre Kinnevik där bolaget ska bygga nya startups från grunden med sitt eget IT-team.

Nu rapporterar Di Digital att intresset för Frams börsnotering var stort då teckningserbjudandet inför listningen blev kraftigt övertecknad.

Fram tar in 20 miljoner kronor i en nyemission till en teckningskurs på 20 kronor.

”Erbjudandet har rönt stor uppmärksamhet”, konstaterar bolaget som meddelar att det inkom teckningsanmälningar på runt 146 miljoner kronor, motsvarande närmare 750 procent av erbjudandet.

Max Bergman som är vd på Fram säger att det känns fantastiskt bra att så många intresserat sig för bolaget och dess framtidsplaner.

”På Fram är vi alla mycket tacksamma för det mottagande vi fått av marknaden såhär långt och vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare i detta spännande bolag och skapa långsiktigt aktieägarvärde”, säger han.

Grundaren Christopher Brinekborn Beselin, som är ordförande för Fram, har tidigare sagt till Breakit att man lägger stor vikt vid att bolagen ska generera intäkter redan det första halvåret och att lönsamhet måste komma inom två år.

”Vårt affärsområde Standing Teams gör att vi snabbt kan bygga team av IT-ingenjörer till våra bolag. Utmaningen i att hitta kompetent IT-talang är i många fall där de tidiga bolagen går under”.

Noteringen är planerad till 12 oktober. 

Läs mer