Billogram siktar mot Tyskland – backas av hockeystjärnans bolag

Billogramfaktura

Kim Johnsson. AP Photo/Paul Battaglia)/SCANPIX

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Fakturatjänsten Billogram plockar in 10 miljoner kronor inför en Tysklandslansering. En av investerarna är NHL-stjärnan Kim Johnsson.

Billogram har skapat en interaktiv webbfaktura som ska göra betalningen smidigare för företag och deras kunder. Användarna kan bland annat kommunicera och uppdatera fakturainformationen i realtid. 

Billogram grundades 2011 av Jonas Suijkerbuijk och Cesar Sangchi. I början av året lämnade Cesar Sangchiklev det operativa arbetet och sålde runt hälften av sitt innehav.   

Nu visar handlingar från Bolagsverket att Billogram fyllt på kassan med lite över 10 miljoner kronor. Större delen av pengarna, runt åtta miljoner, kommer från Covest 2.

Bakom det bolaget står den tidigare hockeystjärnan Kim Johnsson tillsammans med Jesper Almkvist och Erik Ejerhed. De har grundat Club Network Investment som är ett samlingsnamn för deras fyra investmentbolag.  

Trion ingår alla i Accum Kapital som investerat i Billogram tidigare – men understryker att denna investering inte är kopplad till Accum Kapital. 

”Vi har följt bolaget under en längre tid och ser stora möjligheter. Vi tyckte att det var ett väldigt bra tillfälle när man nu går in i Tyskland”, säger Kim Johnsson. 

Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram, förklarar att den mindre rundan genomförts just för att stärka upp inför en lansering i Tyskland. 

”Vi kommer att dra igång i Tyskland under hösten med en utvald kund och smyglanserar för att se hur tjänsten fungerar för att sedan göra en bredare lansering under nästa år”, säger Tim Öhman Cirillo.

Han understryker att Billogram visat starka resultat år efter år samt att man är tacksamma över de nuvarande ägarna. 

”När man lanserar i utlandet kan det kosta mer än man räknar med, det är en säkerhet för oss i bolaget så att vi inte behöver kompromissa på något i den svenska strategin”. 

Billogram har tagit in riskkapital i flera rundor, den senaste på 13 miljoner i slutet av förra året. Då investerade bland annat  WM Data-grundaren Thord Wikne, Peter Sjunnesson, GP Bullhounds Robert Ahldin och det forne fotbollsproffset Rami Shaabans Accum Kapital. 

Under nästa år planerar man att genomföra en större nyemission i samband med planerna på en utökad internationell expansion. 

I dagsläget har Billogram runt 20.000 kunder anslutna till sig och närmare 40 anställda. Tim Öhman Cirillo berättar att den strategiska satsningen mot storbolag börjar ge frukt.

Under förra året omsattes över 20 miljoner kronor med ett minusresultat på 5,5 miljoner kronor.  

”Vi kommer att öka omsättningen med ungefär 100 procent mot förra året. Storbolagsstrategin ger längre säljprocesser och man blir lite baktung intäktsmässigt, men vi är säkra på att vi kommer att få en bättre procentuell tillväxt under nästa år", säger Tim Öhman Cirillo.

Den tidigare investeraren Thord Wikne medverkar också i denna runda genom sitt bolag Wilgot. Likaså gör Peter Sjunnesson geonm Claerencegården.

Läs mer