Comprado vill skapa ett nytt Prisjakt – för precis alla fysiska butiker

Comprado vill skapa ett nytt Prisjakt – för precis alla fysiska butiker

Fredrik Marqvard och Comprados grundare Anders Brinck. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmsbolaget vill förändra prisjämförelsebranschen – med 7 miljoner i kassan.

Svenskar älskar att jämföra priser. Det är sajter som Prisjakt, Matpriskollen och Boka direkt bevis på.

Nu ger sig en ny aktör in i branschen. Comprado vill bli en slags spindel i nätet och samla all fysisk handel på en plattform.

På sikt vill man jämföra priser på allt från kemtvätt och tandläkare till kläder.

“Det var min kollega Anders som kom på idén under julhandeln 2015. Han blev frustrerad över hur svårt det är att jämföra utbud mellan butiker på stan. Några prisjämförelser gick absolut inte att hitta”, säger Frederik Marqvard, vd på Comprado.

För att samla allt på en plats har bolaget etablerat partnerskap med flera befintliga jämförelsesajter som exempelvis Bokadirekt, The fork, Lasingoo och Godsmak. Comprado får sedan en liten del av intäktskakan för varje kund som slussas vidare från tjänsten.

Redan vid lanseringen den här veckan hävdar Fredrik Marqvard att bolaget har den största konsumenttjänstdatabasen i Sverige.

“Målet är att ha minst 20 integrerade bokningssystem innan årets slut”, berättar Fredrik Marqvard.

Ni är inte rädda för att tjänsten ska bli för spretig?

“Vi tror inte det. Vi tror att användarna kommer se värdet av att ha allt på en plats”, säger han.

Med sig på tåget har bolaget även fått en rad olika investerare. Bland dem finns Peter Jakobsson, som driver Skruvat.se – Nordeuropas största jämförelsesajt för bildelar. Han har tidigare också varit med och startat techbolaget Diakrit, som bland annat gör lägenhetsvisningar i VR. Diakrit fick förra året in mediemogulen Rupert Murdoch som ägare.

På Comprados ägarlista finns även investeringsrådgivaren EKKG capital och en rad privata investerare genom Capensor capital.

Läs fler artiklar
LÄS MER