Sök

Skånska entreprenörsprofiler drar igång fintech-hubben Fintech Øresund

Fintech Øresund

David Nilsson, Joachim Samuelsson, Kenneth Nilsson, Victor Sandberg och Karsten Deppert.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Fem skånska entreprenörer drar igång ett fintech-nätverk i Öresundsregionen.
"Det finns mycket spjutspetsteknologi inom fintech här", säger medgrundaren David Nilsson.

Det finns gott om kunskap och entreprenörsanda inom fintech i Öresundsregionen – men inget gemensamt forum.

Det konstaterade ett gäng skånska entreprenörsprofiler som precis dragit igång fintech-hubben Fintech Øresund.

Målet är att lyfta regionens kompetens inom nya finansiella tjänster, bädda för snabbare tillväxt samt göra det lättare att starta nya företag i området.

"Vi har länge velat skapa ett lokalt fintech-forum. Det finns mycket spjutspetsteknologi inom fintech här. Jag vill utveckla samarbetet i regionen så att Smart Refill och andra bolag fortsätter att ligga i framkant i denna snabbt växande bransch”, säger David Nilsson, som till vardags är grundare och vd på Smart Refill.

Han står bakom initiativet tillsammans med ar/vr-bolaget Crunchfish styrelseordförande Joachim Samulesson, Kenneth Nilsson som är vd och koncernchef på Resurs Bank och betaltjänstens Pejs grundare Victor Sandberg. 

Med på listan finns även Karsten Deppert som är grundare för Collaboration concept, som står bakom flera entreprenöriella kluster i Öresundsområdet.

Grundarna har startat föreningen som privatpersoner, för att slippa administrativt krångel, och kommer att ansluta sina respektive företag till Fintech Øresund. 

Medlemmarna kommer inledningsvis träffas på nätverksmöten varannan månad i Helsingborg, och IBM ingår även de som medlemmar.

Pejs grundare Victor Sandberg konstaterar att det utvecklas mycket högklassig teknologi i Öresundsregionen.

”För Pej som ungt startup-bolag är det avgörande att vara lyhörd mot marknaden och snabbt kunna leverera innovativa lösningar. Teknologi från andra bolag snabbar upp vår utveckling betydligt”, säger Victor Sandberg.

Nu hoppas grundarna att fler aktörer ska ansluta sig till satsningen. 

Crunchfish Joachim Samulesson pekar på strykan i att fler entreprenörer och företag lär känna varandra, vilket kommer leda till bättre samarbeten. Han öppnar även upp för att bjuda in fintech-hubbar från exempelvis Stockholm och Göteborg i framtiden.

”Jag ser gärna att vi öppnar dörrar mot dem och nu kände vi att vi behövde dra igång något här också”, säger Joachim Samulesson.

Läs mer