Kry värvar Spotify-veteran

Breakit - Kry värvar Spotify-veteran

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Den snabbväxande video-läkaren Kry fortsätter att värva tungt. Nu plockar bolaget in Spotify-veteranen Andreas Mattsson som ny teknikansvarig.

Den digitala vårdcentralen Kry, som nyligen tog in hela 200 miljoner kronor i riskkapital, fortsätter att biffa upp sitt team. Bolaget har tidigare värvat Creandum-profilen Sabina Wizander och Izettles tidigare produktchef Peder Stahle.

Nu står det klart att bolaget plockar in Andreas Mattsson som ny VP Engineer. Han har tidigare haft en liknande teknikchefs-position på Spotify, där han även arbetat i 10 år.

På Spotify ansvarade han bland annat för att ta Spotify från desktop till mobilen.

“Kry passar mig perfekt. Ett växande bolag som reformerar en hel sektor genom att tillhandahålla en tjänst som fokuserar på patienter och deras behov. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Krys ambition att göra vården mer tillgänglig och jämlik”, säger Andreas Mattsson i en kommentar.

På Kry kommer Mattsson att ansvara för utveckla Krys tjänst. Tanken är att bolaget ska bli bättre på bland annat prognostisering och diagnostik med hjälp av maskininlärning.

Läs fler artiklar
LÄS MER