Tölves smarta assistent ska göra livet lättare för säljare

Tölve Sälj
Tölves smarta assistent ska göra livet lättare för säljare

Teamet bakom Tölve. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Tölve får in 2,6 miljoner kronor till sin AI-assistent för säljare.

Stockholmsbolaget Tölve har tagit fram en slags “säljassistent” som ska hitta nya potentiella kunder åt säljare med hjälp av artificiell intelligens (AI) och informationsinsamling.

Nu meddelar bolaget att man fått in en första såddrunda på 2,6 miljoner kronor. Investerare i kapitalrundan är bland annat Anders Göransson via Soläng invest, som tidigare investerat i acceleratorn Stings fond Propel capital. Även konsultbolaget Softhouse är med i kapitalrundan.

“Vi är mycket glada att kapitalrundan är i land. Med investeringen och den erfarenhet vi får genom våra nya finansiärer står vi nu väl rustade för lanseringen av plattformen i september och vår fortsatta resa”, säger Azra Rahmanovic, vd på Tölve, i en kommentar.

Hon hävdar att produkten kan frigöra 30 procent av en säljares tid genom att man slipper leta nya kunder.

“Från att idag lägga 1-2 timmar om dagen på att leta nya kunder så kan vi med prediktiv analys och AI-processer göra det jobbet åt säljaren på nolltid, och tillåta säljaren att lägga mer tid på dialog med kunden och på att göra affärer”, säger Azra Rahmanovic.

Uppgifter från bolagsverket indikerar att Tölve värderas till dryga 5 miljoner kronor, innan tillfört kapital, i rundan.

Läs fler artiklar
LÄS MER