Narrative släpper ny version av minikameran och inför betaltjänst

Narrative släpper ny version av minikameran och inför betaltjänst

Martin Källström, medgrundare och vd för Narrative.

Sara Lindmark

Reporter

Det svenska startup-företaget Narrative ligger i startgroparna för att lansera en ny minikamera och en molnlagringstjänst.

Narrative har fått stor uppmärksamhet med sin minikamera Narrative Clip som lanserades i slutet av 2013. Kameran finns i olika färger och är konstruerad som en liten platt fyrkant. Den saknar knappar och tar istället en bild var 30:e sekund. Kameran tar 2.000 klipp och sorterar automatiskt fram de bästa bilderna och samlar dem i en molnlagringstjänst.

“Nyckelbilderna lyfts fram på en timeline så det blir som en personlig bilddagbok. För min egen del är det fint att få vackra och genuina foton på mina två barn som är nio och elva år gamla utan att ta mig själv ut ur stunden för att fotografera. Fotona blir enormt autentiska”, säger Martin Källström, medgrundare och vd för Narrative.

2013 omsatte det Linköpingsbaserade bolaget 8 miljoner kronor. Årsredovisningen för det brutna räkenskapsår som slutade i april i år är inte offentlig än. Martin Källström vill heller inte avslöja hur det gick.

I höst kommer Narrative att lansera en premiumversion av både molnlagringstjänsten och kameran. Utöver fler megapixels och större möjlighet att lagra och dela bilderna genom wifi, kommer det bli möjligt att fästa kameran på till exempel en cykel eller ett stativ, och inte bara på kläderna, som nu.

Det är också möjligt att själv ställa in tidsintervallet för hur ofta kameran ska tryckas av.

“Istället för var 30:e sekund så kan man välja till exempel var femte sekund eller var tionde minut. Om man hajkar i Anderna och är utan el så kanske det är viktigare att batteriet räcker hela veckan i stället för att fånga minut för minut”, säger Martin Källström.

I och med att det blir möjligt att ta ännu fler och större bilder så inför Narrative även en premiumversion på tjänsten som fram tills nu har varit gratis. Till en början kommer det att kosta 2 dollar i månaden.

“Det blir för dyrt att lagra så mycket bilder som de mest dedikerade användarna tar. Så för att ge möjlighet till det stora spannet av användningar så inför vi en betalnivå av tjänsten så man kan få lagra hur mycket man vill”,  säger Martin Källström.

Narrative har sammanlagt 47 anställda utspridda på kontor i Linköping, Lund, Stockholm och San Francisco.

Läs fler artiklar
LÄS MER