Äventyraren Aron Andersson blir delägare i Handiscover

Äventyraren Aron Andersson blir delägare i Handiscover

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Han är känd för att ha kört sitski till Sydpolen och för att ha bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro. Nu går äventyraren Aron Andersson in i Handiscover - en resesajt för rörelsehindrade.

Handiscover lanserades 2015 av Sebastien Archambeaud från Båstad. Han hade själv upplevt hur svårt det var att resa tillsammans med sin son som har en muskelssjukdom. Därför startade han resesajten Handiscover som parar ihop resande med rätt typ av boende.

Det kan handla om en tillräckligt bred dörr för att kunna komma in med rullstol eller information om hur höga trösklarna är.

Nu går den kände äventyraren Aron Andersson in som investerare i bolaget och kommer även fungera som ambassadör åt Handiscover. Han har själv många erfarenheter av att resa som rörelsehindrade och vilka problem som uppstår.

"Därför blev jag så glad när jag hittade Handiscover en bokningssajt som vänder sig till personer med begränsad rörlighet. Vad jag älskar med deras koncept är att de har skapat sitt eget klassificeringssystem för att möta våra speciella behov."

Aron Andersson fick svår cancer som barn och är rullstolsburen sedan dess. Han har dock inte låtit det hindra honom utan har förutom att bestigit berg även simmat över Ålands hav och handcyklat från Malmö till Paris.

Sedan tidigare har Dušan Stojanović, en av Sveriges tyngsta affärsänglar, och Kampradstyrda Entreprenör Invest satsat pengar i Handiscover.

Bolaget förmedlar mer än 12.000 boenden i 52 länder.

Läs fler artiklar
LÄS MER