Jens Byggmark har nytt mål i sikte – investerar i The great wild

The Great Wild
Jens Byggmark har nytt mål i sikte – investerar i The great wild

Jens Byggmark. Bilderna har inget med varandra att göra. Foto: Jessica Gow/TT och Lars Pehrson/ SvD/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Den forna skidstjärnan blir delägare i jaktappen The great wild. Han kommer även att jobba som ambassadör för varumärket under hösten.

För nästan ett år sedan räddades The Great Wild från konkurs, och sedan dess har mycket hänt. En ny vd och styrelse tillsattes i våras och nu är målet att expandera utomlands samt sätta bolaget på börsen tidigast Q1 2018.

Det står även klart att Jens Byggmark kommer in som ny delägare och varumärkesambassadör. I april i år lade han skidorna på hyllan efter en tioårig landslagskarriär, och har nu möjlighet att ägna tid åt sitt andra stora intresse.

"Jag har haft jägarexamen sedan tonåren men till förmån för min skidkarriär så har övriga intressen som jakt fått komma i andra och tredje hand de senaste åren. Men nu har jag faktiskt fått en plats i farsans jaktlag! Därför är det jättekul att samtidigt som jag tar tag i jakten igen kunna investera i och jobba med ett bolag som The great wild", säger Jens Byggmark i ett pressmeddelande.

Enligt vd:n Robert Nathanson håller bolaget på att stänga en finansieringsrunda på mellan 5 och 7 miljoner kronor. Emissionskursen är satt till 3 kronor per aktie vilket ger en värdering, pre-money, om 30.4 miljoner kronor.

Hur mycket som Jens Byggmark gått in med vill han inte kommentera.

“Vi förbereder oss för en internationell expansion. Visionen är att skapa en global och mer hållbar viltvård. Exakt vilka länder vi tittar på vill vi dock hålla för oss själv ett tag till", säger Robert Nathanson.

Läs fler artiklar
LÄS MER