Glöm nätshopping – nu planeras en e-handelsgalleria i Stockholm

Breakit - Glöm nätshopping – nu planeras en e-handelsgalleria i Stockholm

Foto: Istockphoto.com

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Först klämma och känna på produkterna – sen lägga en beställning på nätet. Det kan bli verklighet när Sveriges första e-handelsgalleria nu närmar sig med stormsteg.

Har du någon gång beställt kläder på nätet och blivit besviken över plaggens utseende i verkligheten? Du är knappast ensam.

Men det ska det bli ändring på. Nu vill företaget I-ShopMall bygga en fysisk galleria där kunder ska kunna titta och klämma på produkter och kläder som säljs av e-handlare.

Om allt går som planerat kommer "Sveriges första e-handelsgalleria" slå upp portarna i Skärholmens Centrum redan till julhandeln.

“Genom att samla stora och små e-handlare skapas även stordriftsfördelar och kostnadseffektivitet, möjlighet till nya tjänster samt att man ger draghjälp åt varandra”, säger Richard Granberg, affärsansvarig på i-ShopMall till sajten ehandel.se.

Gallerian planeras bli 2700 kvadratmeter stor och butikerna kommer bara ha personal under vissa tider. När de är personallösa ska de vara utrustade med SMS-lås så att man kan “checka in” i butikerna. Dessutom ska det finnas skärmar som gör det möjligt att ha videosamtal med återförsäljarna.

Men än är allt inte klappat och klart, och i-ShopMall tar nu in reservationer från e-handlare som är intresserade av att sätta upp ett showroom.

“Genom i-ShopMall skapas en ny mycket kostnadseffektiv och flexibel fysisk kanal som är anpassad för den nya kundköpresan och e-handlarnas affärsmodell, vilket saknas idag”, säger Richard Granberg i e-handel.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER