Hon lanserar coworking-konceptet Hera Hub - för kvinnliga entreprenörer

Hera Hub Arbetsmiljö
Hon lanserar coworking-konceptet Hera Hub - för kvinnliga entreprenörer

Sophia Renemar har startat Hera Hub i Uppsala.

Towe Boström

Reporter

Hera Hub är en nystartad coworking-plats i Uppsala som riktar sig mot kvinnliga företagare.
"Vi är en gemenskap av kvinnor som tror att samarbete, utbildning och peppning från varandra är nyckeln till framgång”, säger initiativtagaren Sophia Renemar.

Coworking-konceptet Hera Hub startade i USA för runt fem år sedan – och har nu kommit till Sverige. 

Uppsala närmare bestämt, och i en intervju med Uppgång berättar initiativtagaren Sophia Renemar om satsningen vars mål är att stärka kvinnors entreprenörskap genom co-working. 

Efter att ha blivit inspirerad av konceptet i USA bestämde hon sig för att skapa en arbetsplats som strävar efter att vara en lugn oas med spa-liknande känsla och inslag, för att stärka kreativitet och produktivitet. 

Sophia Renemar har licensierat varumärket Hera Hub med ambitionen om att sprida det till fler städer.  Coworking-konceptets målgrupp är kvinnor, men män får också vara med om de vill. 

"Vi har byggt ett system av och för kvinnor, det är samarbete och inspiration som gäller, inte konkurrens och vassa armbågar. Vill män vara en del av det så är de mer än välkomna", säger Sophia Renemar till Uppgång. 

De flesta utrymmen blir gemensamma och alla branscher är välkomna, enligt Sophia Renemar. När Breakit pratar med henne har Hera Hub precis startat med ett 10-tal medlemmar, alla enskilda företagare, och målet är att knyta samman ett 100-tal medlemmar.

Hera Hub har även skapat en utbildningsplattform där medlemmarna en gång i veckan själv kan leda eller ta del av olika former av workshops. Sophia Renemar hoppas nu att initiativet ska leda till att fler kvinnor startar företag som både bidrar till mångfald och nya affärsmodeller.

”Tanken är att vi ska försöka skapa en plats som är väldigt tillåtande där man kan prova på och våga misslyckas. Det är det som krävs för att kunna bli större. Vi är en gemenskap av kvinnor som tror att samarbete, utbildning och peppning från varandra är nyckeln till framgång”, säger Sophia Renemar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER