Schibsted dementerar helt uppgifter om Aftonbladet-affär

Breakit - Schibsted dementerar helt uppgifter om Aftonbladet-affär

FOTO: JONAS EKSTRÖMER / TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

”Aftonbladet är inte till salu och det är en ologisk affär”, säger Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige.

Det är många bud fram och tillbaka kring den nordiska medieindustrin just nu. Vid 22-snåret på söndagskvällen släppte den norska affärstidningen Dagens Näringsliv bomben att ledningen för mediehuset Bonnier övervägde ett bud på Aftonbladet. Enligt Dagens Näringsliv skulle Aftonbladets ägare Schibsted dessutom vara redo att sälja. 

Nyheterna var av sådan dignitet att vi på Breakit kände oss manade att rapportera om uppgifterna trots att det i Dagens Näringsliv-artikeln också framkom att Schibsteds informationschef förnekade att en försäljning av Aftonbladet var på gång.

Men kanske skulle vi ändå avvaktat att skriva ytterligare någon timme. För en bit efter 23 på söndagskvällen kunde nyhetsbyrån TT via en intervju med Schibsteds Sverige-chef Raoul Grünthal leverera en ännu kraftfullare dementi:

”Det är helt fel. Det kan jag dementera rakt av. Att Bonnier skulle köpa Aftonbladet är en absurd tanke. Då är det mer sannolikt att Grönköpings Veckoblad skulle köpa Expressen, säger han till TT och tillägger:

”Aftonbladet är inte till salu och det är en ologisk affär”, säger Raoul Grünthal.

Läs fler artiklar
LÄS MER