Ka-Shing! Nu cashar Spotifys storägare in 15 miljarder

Spotify
Ka-Shing! Nu cashar Spotifys storägare in 15 miljarder

Daniel Ek och Li Ka-Shing.

Finwire / Breakit

Musiktjänstens investerare lär inte tvingas paniksälja vid börsintroduktionen.

Som en av de första externa investerarna kom miljardären Li Ka-Shing in som ägare i Spotify redan 2008. Året efter deltog Li Ka-Shing i ytterligare en finansieringsrunda och ännu idag är han en av Spotifys större ägare via sitt ägarbolag Hutchison Whampoa.

Han lär heller inte ha något större behov att avyttra några Spotify-aktier i närtid. Li Ka-Shings kapitalbehov är nämligen begränsat efter att han nu säljer sitt telekombolaget Hutchinson Telecommunications för 1,86 miljarder dollar, motsvarande cirka 15,1 miljarder kronor

Det är den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua News som rapporterar om affären. Asia Cube Global Communications är köparen som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget I Squared Capital med ett fokus på infrastruktur. Affären väntas att slutföras i oktober i år, och villkoras av aktieägarnas godkännande på en kommande bolagsstämma. Li Ka-Shings CK Hutchinson äger en andel om 66,09 procent i telekombolaget och har godkänt affären.

Telekombolagets styrelseordförande bedömer att transaktionen representerar en värdeskapande möjlighet för bolaget och dess ägare.

Finwire har tidigare rapporterat under juli, med hänvisning till Bloomberg News, om att Hongkong-miljardären Li Ka-shing förvärvat CVC Capitals tyska bolag Ista International verksamma inom smarta mätare för drygt 5,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 43 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER