Simris Alg möblerar om – Fredrika Gullfot tillbaka som vd

Simris alg
Simris Alg möblerar om – Fredrika Gullfot tillbaka som vd

Fredrika Gullfot.

Towe Boström

Reporter

Simris Algs grundare Fredrika Gullfot blir åter igen vd för bolaget.

Det betyder att den tidigare vd:n Jonas Regnér, som tog över posten från Fredrika Gullfot i april, lämnar bolaget efter bara några månader.

”Vi har tillsammans kommit fram till att det är det absolut bästa för bolaget att jag går tillbaka som vd,” kommenterar Fredrika Gullfot.

Hon grundade Simris Alg under 2011. Företaget skapar Omega-3-tillskott som är gjorda på odlade alger och målsättningen är att bromsa in utfiskningen och byta ut fiskolja mot algolja i livsmedel.

Fredrika Gullfot säger att hon är glad över att ha fått styrelsens förtroende som nygammal vd, och att det känns naturligt att gå tillbaka till posten.  

När Jonas Regnér tillträdde rollen var förhoppningen att försäljningen skulle få sig en skjuts, men den har inte riktigt tagit fart.

"Det är på något sätt grundaren som måste leda bolaget. Kombinationen med att arbeta som styrelseordförande och extern vd blev inte så bra som jag hoppats, det är så mycket mer jag vill göra", säger Fredrika Gullfot. 

Hon understryker att det inte ligger någon konflikt i beslutet och att alla parter är eniga i beslutet. 

"För mig har det varit kul att se ett annorlunda ledarskap, vi har fått en väldigt bra korsbefruktning". 

Nu ligger fokus framåt på försäljning. Simris Alg har nyligen skrivit avtal med Apoteket om försäljning av sina omega-3-tillskott.

Andra produkter väntar fortfarande godkännande enligt EU:s förordning om nya livsmedel. Samtidigt laddar bolaget för att börja exportera på marknader utanför EU.

I dagsläget kan personer i ett antal länder beställa produkten. 

"Det vi är ute efter nu är större distributionsavtal i de länderna", säger Fredrika Gullfot. 

I och med beslutet kliver Fredrika Gullfot av som styrelsens ordförande, men sitter kvar som ledamot. Anders Laurin tar istället över posten. 

"Fokus framåt ligger helt på försäljningen. Här har vi fått ett toppen team på plats, och jag är extremt peppad att fortsätta leda Simris Alg i nästa fas", säger Fredrika Gullfot. 

Förändringarna gäller med omedelbar verkan. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER