Martin Källström skrotar sin nya startup – innan lanseringen

Breakit - Martin Källström skrotar sin nya startup – innan lanseringen

Martin Källström.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Regelkrångel får serieentreprenören Martin Källström att kasta in handduken.

I september gick entreprenören Martin Källströms hårdvarubolag Narrative i konkurs. Redan då var han fast övertygad om att fortsätta sin entreprenörsbana med ett nytt bolag. Några månader senare var Martin Källström fullt sysselsatt att förbereda lanseringen av en tjänst inom fintech-segmentet.

”Vår idé var att länka ihop investerare i Europa med projekt som behövde pengar i Asien. Här i Europa är ränteläget lågt men i till exempel Thailand kan du få 12 till 15 procents avkastning i stabila fastighetsprojekt”, säger Martin Källström.

Planen var att bygga en digital plattform och enligt Martin Källström fanns det ett stort intresse från investerare. Ändå väljer Martin Källström nu att blåsa av projektet.

”Den thailändska lagstiftningen på det här området skulle egentligen redan varit på plats men nyligen fick vi reda på att ramverket inte är på plats förrän tidigast till vintern”, säger han och fortsätter:

”Vi ville kunna gasa på direkt, inte gå och vänta på ett beslut som vi inte kan vara säkra på ska komma. Då insåg vi att det var bättre att inte dra igång alls”.

Därmed hade han jobbat sex månader i onödan – men Martin Källström ser det inte så:

”Det här är inte på något sätt bortkastad tid. Vi har lärt oss enormt mycket och dessutom haft väldigt roligt. Visst är det tråkigt att det inte höll hela vägen men det är bättre att vi tar det här beslutet nu och inte tvingas ta det senare när vi kommit ännu längre”, säger han.

Sedan några veckor tillbaka är Martin Källström på jakt efter en ny affärsidé.

”Jag tittar väldigt brett. Det kan bli så att jag startar något helt nytt eller går in i ett befintligt projekt. Förhoppningsvis har jag en mer konkret plan efter sommaren”, säger Martin Källström.

Läs fler artiklar
LÄS MER