Sök

Deras dröm värderas till 180 miljoner – Dreams tar in nytt kapital

Dreams

Johan Hemminger och Henrik Rosvall, grundare av Dreams. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Spar-appen Dreams fyller på kassan rejält. Nu väntar lansering i ett nytt land.

Ekonomi-appen Dreams, grundad av Henrik Rosvall och Johan Hemminger, lanserades för knappt ett år sedan. Den första skarpa produkten är en app som ska göra sparande roligare. Men ambitionen är större än så. 

“Vi ville komma så långt från bankerna som möjligt. Vi är inte en bank, utan vi tar fram banktjänster som ska fylla samma behov som banken gör men på ett nytt sätt” sade Henrik Rosvall på Breakits scen i Almedalen i somras

Nu rapporterar Di Digital att bolaget fyller på kassan rejält. Dreams tar in 30 miljoner kronor i riskkapital – till en värdering på 180 miljoner kronor. 

Det adderas till de omkring 20 miljoner kronor som Dreams tidigare har fått in. Planen är bland annat att lansera i fler länder, redan i år. 

”Målet är att teckna ett avtal med ännu en bank och lansera i minst ett nytt land”, säger Henrik Rosvall till Di Digital

Bland investerarna i nyemissionen finns bland andra Andrea Rossi, vd på AXA Asset Management, Tellus Ventures, den norska entreprenören Petter Kleppan och Martin Randel som är en av grundarna av vitamindrycken Vitamin Well.

I nuläget har Dreams inte några intäkter att tala om. Det ska det bli ändring på.

”När räntorna går upp och vi lägger till fondtjänster så kommer våra intäkter att öka”, Henrik Rosvall till Di Digital. 

Appen har enligt honom lockat 50.000 användare. Spana in vår intervju med Henrik Rosvall här.

Läs mer