XM reality tar in 40 miljoner – öppnar noteringsemission för allmänheten

Breakit - XM reality tar in 40 miljoner – öppnar noteringsemission för allmänheten

T.h: Johan Castevall, vd på XM Reality. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Bolaget har nu säkrat 40 miljoner av 60 miljoner kronor i nyemissionen som öppnades för allmänheten under torsdagen.

XM reality har utvecklat ett system för distansguidning för tungindustrin. Genom ett så kallat AR-headset kan servicepersonal få guidning av en expert direkt i synfältet. Om man exempelvis måste dra åt en skruv får man i hjälmen upp expertens händer framför sig som kan peka ut vad som ska skruvas och hur.

I höstas flaggade Linköpingsbolaget XM Reality för att man går till börsen för att leta nytt kapital. Efter årsskiftet gjorde bolaget sedan en nyemission på 20 miljoner kronor. Anledningen att notera bolaget var från första början att bolaget inte lyckades hitta tillräckligt med kapital för sin tillväxtplan utanför börsen.

“Planen för börsnotering är kommunicerad och den kvarstår. När det gäller kommunikationen runt noteringen och informationsdelning måste jag stämma av det med Redeye (som hjälper bolaget genom noteringsprocessen. reds. anm.) men det är stort intresse”, sade XM realitys vd Johan Castevall, till Breakit då.

Nu jobbat bolaget på ytterligare en emission i samband med noteringen. Den blir på totalt 60 miljoner kronor och 40 miljoner är redan säkrade, rapporterar Di digital.

Investerarna som valt att gå in är AMF Småbolagsfond, Handelsbanken Microcap, C Worldwide Asset Management och Industrial Development Partners.

På sin sajt skriver bolaget nu man öppnat upp för allmänheten att teckna aktier i bolaget.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln kallade vi C Worldwide Asset Management för en "Carnegie-fond". Fonden hör inte samman med investmentbanken Carnegie. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER