Hans smarta ryggsäck Iamrunbox sprang precis hem miljoner via crowdfunding

Iamrunbox

Kirill Noskov vill få fler att springa till och från jobbet. Foto: Pressbilder.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Här är Lundabolaget som ska se till att du kan springa till jobbet, och komma fram med en klanderfri skjorta eller blus.

Kirill Noskov har ett långt förflutet inom Maersk Line, väldens största aktör inom frakt via containerfartyg. Men han är också en passionerad löpare. 

Sedan i höstas satsar Kirill Noskov allt på sin startup Iamrunbox. 

Idén är enkel. 

För den som har lite tid är vägen till och från jobbet ett utmärkt fönster för motion. Kirill Noskov och hans medgrundare har tagit fram en linje ryggsäckar som ska se till att du kan ta med din affärs-outfit utan att den blir skrynklig på vägen. 

I slutet av förra året genomförde bolaget, som huserar i Ideon Science Park i Lund, en Kickstarterkampanj för att testa marknaden. 

Nu har bolaget precis stängt en finansieringsrunda via crowdfundingplattformen Fundedbyme. 

Målet var satt till 1 miljon kronor. När kampanjen avslutades igår stod det klart att Iamrunbox fått 87 investerare som tillsammans vill trycka in 2,3 miljoner kronor i bolaget. 

”Vi har precis inlett en expansion till Asien, vilket gör att vi behöver mer kapital. Men vår produkt har redan hittat till kunderna via nätet, och vi har kommit in i butiker i Sverige och Storbritannien”, säger Kirill Noskov, vd för Iamrunbox, till Breakit. 

I fjol omsatte bolaget blott 500.000 kronor. Målet i år är att sälja för 5 miljoner kronor. 

”Det är jag ganska säker på att vi kommer att nå”. 

När Breakit når Kirill Noskov är han på resande fot för att träffa affärspartners i Asien. Just nu jobbar han också med att kontakta alla nya investerare för att se till att deras åtaganden via Funded By Me förvandlas till faktiska transaktioner i utbyte mot aktier i bolaget.

Kirills egna intresse för löpning är något som han tar med sig även i stressiga tider.

”Vart jag än åker tar jag med mig min Iamrunbox. När jag demonstrerar den i sportaffärer kan jag först visa ryggsäcken, och sen byta om för att springa från mötet”. 

Hemma i Sverige pendlar Kirill Noskov från hemmet i Västra Hamnen, Malmö, till kontoret i Lund.

Det är lite för långt för att springa. Istället försöker han få daglig motion genom att springa till och från pendeltåget. 

”Springer du några kilometer på morgonen, och efter jobbet på väg hem, räcker det för att få bra motion utan att det tar någon extra tid”. 

Själva ryggsäcken handlar mer om smart design än någon slags högteknologisk innovation. Dels är den optimerad för att röra sig så lite som möjligt när du springer. Dels har den en vikbräda, som kläderna viks runt innan de stoppas ned. Premiummodellen har också plats för en laptop. 

”Varken datorn eller kläderna rör på sig när du rör dig. Det är superenkelt, men fungerar till 100 procent. Hela designen är gjord för att bära kläder utan att de blir skrynkliga”, säger Kirill Noskov.

Nu ska teamet växa, och Iamrunbox ska satsa mer på sälj och marknadsföring. 

Missa inte den här spännande historien om en annan svensk innovation som fått finansiering via crowdfunding.

Läs mer