Camilla Läckberg startar riskkapitalbolaget Invest in her – tillsammans med Christina Saliba

Invest in her
Camilla Läckberg startar riskkapitalbolaget Invest in her – tillsammans med Christina Saliba

Christina Saliba och Camilla Läckberg. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Krimförfattaren Camilla Läckberg slår ihop sina påsar med PR-profilen Christina Saliba och startar riskkapitalbolaget Invest in her. Nu väntar investeringar i kvinnliga entreprenörer.

Camilla Läckberg är främst känd för alla fiktiva personer som mördats i den lilla orten Fjällbacka de senaste 15 åren. Nu gör hon en ny typ av satsning och drar igång riskkapitalbolaget Invest in her. Bolagets startar hon tillsammans med PR-profilen Christina Saliba, som är vd på PR-byrån Mindmakers.

“Både Christina och jag har idag ett utrymme där vi kan påverka samhället. Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön”, säger Camilla Läckberg i en kommentar.

Precis som namnet antyder kommer det nya bolaget att fokusera på kvinnor. I ett pressmeddelande berättar duon att man dels tittar efter bolag som löser kvinnors behov och utmaningar, oberoende av grundarens kön. Dels kommer man att investera i kvinnliga entreprenörer generellt och bolag med kvinnliga majoritetsägare.

"Hela min entreprenörserfarenhet säger mig att den förändringen måste ske från toppen för att riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på kvinnligt ägande självklar", säger Christina Saliba.

Den första investeringen har redan gjorts i mobilspelbolaget Igotcha. Bakom bolaget står entreprenören Susanne Birgersdotter.

2015 omsatte Camilla Läckbergs bolag Camlac AB cirka 27, 2 miljoner kronor. Samma år gjorde hon en vinstutdelning på 24 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER