Svenska e-sportlaget NiP skriver avtal med Orlando Johns e-sportagentur

Ninjas in pyjamas Orlando John
Svenska e-sportlaget NiP skriver avtal med Orlando Johns e-sportagentur

Teamet på Ninjas in pyjamas.

Jonas de Lange

Reporter

Uppstickaren Orlando John representerar en rad artister och skådespelare. Nu fortsätter agenturen sin storsatsning på svenska e-sportstjärnor.

Agenturen Orlando John har sedan ett år tillbaka inlett en storsatsning på e-sportbranschen. Bolagets affärsidé bygger på att hjälpa olika profiler att komma i kontakt med sponsorer och kommersiella avtal – för att sedan ta en bit av intäkterna som betalning.

Breakit har tidigare skrivit om att bolaget säkrat avtal med e-sportprofilen Emil “HeatoN” Christensen samt Counter strike stjärnorna Zainab “zAAz" Turkie och Julia “Juliano” Kiran.

Nu slår Orlando John på stort och landar ett avtal med hela Emil Christensens lag Ninjas in pyjamas. Bolaget skriver även avtal med profilerna Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Olof ”Olofmeister” Kajbjer samt Martin ”Rekkles” Larsson.

“Med NiP ombord ser vi oss nu som den största e-sportagenturen i världen. E-sport-proffsen är de nya superstjärnorna i idrottsvärlden. Jag är övertygad om att e-sporten kommer att dominera underhållningsbranschen i många år framöver”, säger Peter Strömberg, vd på Orlando John E-sport.

Bolaget representerar även en rad musiker och skådespelare, exempelvis Wyclef Jean och svenske Joel Kinnaman.

E-sportlaget Ninjas in pyjamas är idag ett professionellt företag med en omsättning 2015 på nära 20 miljoner kronor. E-sportbolaget valde nyligen att ta in 5 miljoner kronor i en nyemission där bolaget värderades till 105 miljoner kronor. Det norska riskkapitalbolaget Nyx Ventures tecknade samtliga 500 nyemitterade aktier.

Den höga värderingen innebär att Emil "HeatoN" Christensens innehav värderas till strax under 43 miljoner kronor.

Hur mycket spelarna i Ninjas in Pyjamas drar in kan du läsa mer om här.

Orlando John omsatte 2015 cirka 4,7 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER